Castrates/herplaatsers

Our happy castrates:

Glossners Fairey Firefly  — beschikbaar voor het juiste thuis

Dichterbij de oorspronkelijke bedoeling voor het ras Maine Coon kan je niet komen.  Firefly is een uitstekend voorbeeld van hoe een Maine Coon moet zijn, en is het boegbeeld van moderate type.  Ze beschikt over een unique, zeldzame, outcross stamboom, vol met katten die pas bij een jaar of vier zijn uitgegroeid. Met maar een jaar leeftijd is ze nog kitten-achtig en een nieuwe eigenaar mag haar nog zien groeien.

Fireflly is levendig en kan haarzelf overdag bezig houden. Ze is een perfecte metgezel voor één andere kat, het liefst een mannetje. Firefly is super gezelschap s’avonds op de bank, want ze is graag bij je zonder veel aandacht te eisen. Ze is athletisch en ondernemend. Geen klimpaal, garderobe or kast is te hoog voor haar om op te klimmen. Ze zou graag genieten van een afgesloten tuin of balkon.

Firefly heeft een prachtige pluimstaart. Haar zwart zilver getikte vacht voelt in je handen als een waterval van zijde en is tevens makkelijk in onderhoud. Ze komt uit gezonde, geteste lijnen en is een droom voor een echte kenner van de Maine Coon.

Het is ons erg verdrietig dat ze niet in onze groep katten past maar in de juiste situatie kan ze tot bloei komen. Firefly is gevaccineerd, gesteriliseerd en kan over een paar weken al verhuizen. Neem contact op met mij bij interesse.

Firefly haar stamboom:  https://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=1627894&g=4&p=mco&o=elastic

RGC Lauda Amazing Grace

Maisy is bij ons gebleven, want ze is zo geweldig lief en precies wat iemand in een Maine Coon wil.

Maisy met 4 jaar:

Here’s a lovely picture of Maisy made by Marja Brouwer:

Maisy haar stamboom:  https://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=1472796&g=4&p=mco&o=elastic

Lauda PP Flash ofLightning

Flash is heerlijk brutaal.  Ze geeft en neemt alle mogelijke aandacht en alle katten in huis wassen haar met liefde. Tevens is voor voor alle mensen in huis ook knuffelbeest. Haar poten demonstreren hoe polydactyly wisselend erft, met 5, 6 voor en 6, 6 achter.

Flash is in 2020 en 2022 echografisch getest en had geen afwijkingen in hart, lever, nieren of galblaas.

Flash d’r stamboom:  https://pawpeds.com/db/?a=p&id=1510595&g=4&p=mco&o=elastic

Dynamicats Double Trouble–stammoeder van Lauda Cattery

Na vele jaren aarzelen is Lauda Maine Coons begonen met een poes met: de perfecte persoonlijkheid voor een gezelschapsdier, Uitstekende moederinstinkten,  robuste gezondheid, nieuwe genen voor de genpoel en een classiek, historisch Maine Coon uiterlijk.  We zijn voor altijd dankbaar aan Kitty en Dominic van Ewijk voor haar. De poes die nooit een dag Trouble is geweest.

Trouble is in 2016, 2017, 2018, 2020 en 2022 echografisch getest en had geen afwijkingen in hart, lever, nieren of galblaas. Haar genetische tests (Van Haeringen) zijn voor alle bekende genetische ziektes negatief. Trouble blijft voor altijd bij ons wonen.

Trouble’s pedigree:   https://pawpeds.com/db/?a=p&id=1279731&g=4&p=mco&date=iso&o=ajgrep

P1100975 (2)

Lauda Phasma

Phasma is tortoiseshell smoke. Ze is ongelovelijk aanhankelijk en super zachtaardig. Ondanks haar lief karakter houdt ze graag van jagen op vogels en muizen!

Phasma is in 2022 echografisch getest en had geen afwijkingen in hart of nieren. Phasma is beschikbaar als herplaatser in het juiste huis waar zo oneindig aandacht als enige kat mag krijgen.

Hier is Phasma:

Phasma haar stamboom:

https://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=1574650&g=4&p=mco&o=elastic